Polfex
  • Firma
  • Produkty
  • Kontakt
pl2
  • Polski
  • Angielski
  • Elementy i tuszki z kaczki
  • Elementy i tuszki z gęsi
  • Elementy i tuszki z indyka ( ubój usługowy )
  • Elementy i tuszki z kury

Produkty

Firma POLFEX Sp z o.o. jest znanym producentem drobiu wodnego na rynku polskim i zagranicznym, zarówno w Europie, jaki i poza nią. Zarząd Firmy bezustannie wspiera rozwój techniczno- technologiczny zakładu, dba o jakość i bezpieczeństwo produkowanych wyrobów, dzięki czemu Firma spełnia wszelkie normy i standardy higieniczno- sanitarne oraz posiada najnowsze certyfikaty i wymagane przez administrację UE i kraje trzecie decyzje weterynaryjne.

Czołowe produkty firmy POLFEX to: tuszka kacza, gęsia  i kurza oraz elementy z kaczki, gęsi  i kury, podroby z drobiu wodnego i grzebiącego oraz trybowane ręcznie mięso z elementów drobiowych. Zapraszamy do zapoznania się z dokładniejszą ofertą.


Opisy produktów:

Tuszka kacza
Tuszka kacza cała (kaczka: Barberii lub Pekin) zapakowana w woreczek termokurczliwy lub w opakowaniu zbiorczym

Tuszka kacza kl. A 
Tuszka kacza kl. B

Tuszka gęsia
Tuszka gęsia cała zapakowana w woreczek termokurczliwy lub w opakowaniu zbiorczym

Tuszka indycza
Tuszka indycza cała zapakowana w woreczek termokurczliwy lub w opakowaniu zbiorczym

Tuszka kurza
Tuszka kurza cała (kura: mięsna lub rosołowa) zapakowana w woreczek termokurczliwy lub w opakowaniu zbiorczym

Elementy kacze
Elementy uzyskane z dzielenia kaczki Barbarie lub Pekin (mrożone lub głęboko mrożone). Nogi, filety ze skórą lub bez, piersi z kością lub bez kości, skrzydła całe, skrzydła jednoczłonowe lub jedno- i dwuczłonowe, korpus,  porcja kulinarna, szyja.

Filet z piersi kaczej kl. A
Nogi kacze kl. A
Nogi kacze kl. B
Piersi kacze kl. A
Skrzydła kacze
Szyje kacze
Korpus, porcja, zestaw rosołowy

Elementy gęsie
Elementy uzyskane z dzielenia tuszek gęsich (mrożone lub głęboko mrożone). Piersi ze skórą bez kości lub z kością, filety ze skórą lub bez, nogi, skrzydła jednoczłonowe i dwuczłonowe, korpus, porcje rosołowe, szyje gęsie.

Elementy indycze
Elementy uzyskane z dzielenia tuszek indyczych (mrożone lub głęboko mrożone). Piersi bez kości i  bez skóry, filety bez skóry, nogi lub uda i podudzia, skrzydła jednoczłonowe i dwuczłonowe, korpus, szyje.

Elementy kurze
Elementy uzyskane z dzielenia kury (mrożone lub głęboko mrożone). Filet z kury bez kości i bez skóry, nogi, korpus, skrzydła.

Łapy z drobiu wodnego i grzebiącego
Łapy z drobiu wodnego: kaczki, gęsi oraz grzebiącego: kury (mrożone lub głęboko mrożone). 

Serca z drobiu wodnego i grzebiącego
Wątroba z drobiu wodnego i grzebiącego
Żołądki z drobiu wodnego i grzebiącego

Mięso z elementów
Mięso drobiowe ze skórą lub bez (głęboko mrożone lub schłodzone).

Podroby z drobiu wodnego i grzebiącego
Żołądki,wątroba i serca kacze, gęsie, indycze, z kurcząt lub z kur (mrożone, głęboko mrożone lub świeże).

Polflex.2015(c)